BASIS CURSUS FOTOGRAFIE

Deze cursus begint met de basisbegrippen en de techniek van de fotografie. Je leert de camera kennen en gaat begrijpen wat je camera allemaal kan. Dit is de 1e stap naar meer bewuste keuzes maken bij het fotograferen. Niet alleen de techniek komt aan bod, vooral de creativiteit wordt uitgedaagd in deze cursus.

Goed leren kijken, keuzes maken en bewuster fotograferen. Er wordt ruim aandacht gegeven aan compositie, licht, kleur en vorm. Ook de verschillende vormen van fotografie komen aan bod. Zo gaan we een avond met de camera en statief op pad om te fotograferen, een dag naar een stad en een avond in de studio aan het werk. Iedere les krijg je nieuwe opdrachten mee naar huis. 

De foto's worden besproken tijdens de cursus avonden, waardoor je niet alleen leert met elkaar maar ook van elkaar en dat werkt erg inspirerend. Uiteraard eindigen we de cursus met een expositie. 

 

De basis cursus bestaat uit 10 lesavonden en een dag op pad met de camera. 

 

Minimum aantal deelnemers: 6

Maximaal aantal deelnemers: 10

 

Prijs per deelnemer : 295 euro incl. BTW 

 

 

 Ervaringen van enkele deelnemers aan de beginners en gevorderde cursussen:

"Jaren heb ik met mijn digitale camera min of meer geëxperimenteerd, de foto`s waren niet slecht, maar miste soms diepte en scherpte. Voor mijn jubileum (aug.2015) kreeg ik de beginnerscursus bij Calimera aangeboden. Ik kwam er al heel snel achter dat ik mijn camera niet goed kende en/of de mogelijkheden gebruikte. Momenteel ben ik alweer bijna klaar met de vervolgcursus. Vooral de rustige manier van uitleg en de ondersteuning van Marion, hebben er toe bijgedragen dat mijn foto`s wezenlijk zijn verbeterd. Ik heb geleerd anders en beter te kijken, de compositie te zoeken en dit in samenwerking met de groep. De avonden en de uitstapjes waren leuk en zeer leerzaam. Ik wil de andere cursisten maar vooral Marion bedanken voor de tijd, rust en goede adviezen: het was het zeker waard, top!!"

 

Gerrit Slaager 

  

 

"Marion heeft mij mijn hobby teruggeven. Een paar jaar geleden heb ik mijn camera aan de kant gelegd: ik vond er niets meer aan want de foto's vielen iedere keer weer tegen. Op aanraden van een vriendin ben ik bij Calimera begonnen met de beginnerscursus. En met succes. Opeens snapte ik weer hoe mijn camera werkte en mede door het geduld en zeker door het enthousiasme van Marion heb ik weer een fijne hobby, namelijk mooie foto's maken en mooie momenten vastleggen!"

 

Paul Roest

  

 

 

"Ik ben nu al aan mijn 3e cursus bezig bij Calimera fotografie. Ik heb ondertussen zoveel geleerd door anders te kijken en bewustere keuzes te maken. Marion vraagt wel eens:"Wat wil je als fotograaf laten zien?" en ik merk dat ik daardoor anders ben gaan kijken. Samen op pad gaan vind ik echt het allerleukste. Zeker als we daarna de resultaten bespreken en ik zie wat mijn medecursisten maken en hebben gezien wat ik niet zag. Daar leer ik heel veel van. Ik kan het echt iedereen aanraden. "

 

Nicole Keeris

 

 

" Ik ben bij Marion de beginnerscursus gaan volgen omdat ik graag iets anders wilde gaan doen en fotografie me altijd leuk leek. Marion heeft me gepusht over grenzen heen te gaan, heeft me uitgedaagd en  is me blijven motiveren. Tijdens de cursus werd ik gesterkt in het idee dat ik me misschien bij het Sint Lucas moest aanmelden. Marion gaf me het vertrouwen dat ik het kon en dankzij de portfolio die ik tijdens haar cursus heb opgebouwd werd ik zonder problemen aangenomen bij het Sint Lucas. "

 

Naomi

   

"Na jarenlang een spiegelreflexcamera in de kast te hebben liggen en eigenlijk niet weten hoe ik ermee om moest gaan ben ik toch maar op cursus gegaan.

Nu inmiddels al aan de derde cursus bezig! Ik heb superveel geleerd! Heb mijn camera leren kennen en ik vind het heel uitdagend om 'anders' naar de dingen om me heen te kijken. Tijdens de cursus zijn er veel uitdagende opdrachten, zowel technische als creatieve.

Ik ben nog steeds heel enthousiast en ga zeker door met fotograferen! Tenslotte wil ik Marion complimenteren voor haar eindeloze geduld en haar positieve benadering naar de cursisten! De cursus is echt een aanrader."

 

Monique Buskens

 

 

"Samen met mijn vader een hobby starten! Dat leek ons leuk! Papa was al in bezit van een spiegelreflex camera, hij maakte alleen altijd gebruik van de automatische stand. Prima, maar toch wel leuk om te leren wat je eigenlijk allemaal uit zo’n toestel kunt halen… En daarvoor ben je bij Marion op het perfecte adres! Ze leert je op een hele fijne manier, uit je toestel te halen wat je wilt. Tot hoever jij wil gaan! 

Leuke dagen op pad, leuke opdrachten thuis, en leren van elkaar! 

Na het volgen van 1 cursus weet je zelf al heel goed te bepalen hoe jouw perfecte plaatje eruit moet komen zien!

Mijn vader en ik gaan nog steeds graag naar de cursus om bij te blijven leren, en vooral veel lol te hebben!"

 

Groetjes Heidi en Gidi 

  

"Na het kopen van een systeemcamera kwam ik al snel tot de conclusie dat het in de praktijk toch wel lastig bleek om zo’n camera op de juiste manier te bedienen. Op zoek naar een cursus dus. Via een vriendin werd ik gewezen op Calimera Fotografie. Marion ging toen net starten met een 2e beginnerscursus en ik had me al snel aangemeld. En daarvan heb ik nog steeds geen spijt. Wat een heerlijke nieuwe hobby heb ik gevonden, met dank aan Marion. De lessen zijn gezellig, er wordt flink wat gelachen maar ook met interesse gekeken naar ieders werk. Over alle foto’s wordt met respect gesproken en er worden veel bruikbare adviezen gegeven waar je goed mee vooruit kunt. Marion geeft ons een kijkje in de theorie maar wil het ons vooral laten ervaren in de praktijk. Na iedere les volgt er een creatieve huiswerkopdracht waar we ons helemaal op uit kunnen leven. Maar de dagen dat we op pad gaan naar bijv. Antwerpen of het Geuldal zijn pas echt genieten.  Ook kun je bij Marion terecht met al je vragen en ze geeft je adviezen als je bijv. een nieuwe camera wilt kopen. Kortom, ik heb geen seconde spijt van mijn aanmelding bij Calimera fotografie. Ik heb een hobby gevonden die ik hopelijk nog lang kan blijven uitvoeren!"

 

Monique Vosters

 

 

"Het is begonnen met een spiegelreflexcamera dat al snel een digitale werd. Maar dan komt het…hoe werkt het nou precies en als je dat een beetje begrijpt, hoe krijg ik dan in beeld wat ik in gedachten had…. Nou daar kon ik wel hulp en informatie bij gebruiken. Bij Marion ben ik op cursus gegaan. Tjee wat was dat even hard werken en goed nadenken wat je moest gaan doen maar……de foto’s werden beter en veel leuker! Samen op pad om foto’s te maken, opdrachten tussendoor en dan met de groep de foto’s bekijken die zijn gemaakt. Dat is zo leuk en gelijk ook leerzaam om te doen. Marion kan op een respectvolle en deskundige manier naar de foto’s kijken, bespreken en tips geven. Marion is een geweldige coach en heeft steeds weer inspirerende en creatieve opdrachten!"

 

Chantal Marks